Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Pesztós karácsonyfa
karácsonyra , pestó , vegetáriánus

Pesztós karácsonyfa Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
394 kcal 28 g 11 g 28 g
5 / 7 Értékelés:

Összetevők:

  • 6 e.kanál zöld pesto
  • 1 darab tojás
  • 100 gr parmezán sajt
  • 100 gr olajban eltett aszalt paradicsom
  • 2 db leveles tészta light

Elkészítés:

Felhasználás előtt kb. 15 perccel kivesszük a hűtőből a leveles tésztákat, hogy könnyen ki tudjuk majd tekerni.
A sajtot lereszeljük, az aszalt paradicsomot felkockockázzuk.
Az egyik leveles tésztát kiterítjük, lekenjük a pesztóval, megszórjuk a feldarabolt aszalt paradicsommal és a reszelt sajttal, végül rárakjuk a másik tésztalapot és alaposan lenyomkodjuk.
A sütőpapírral együtt egy nagyobb tepsire helyezzük a tésztát és nyújtott háromszög alakúra vágjuk.
Ezt követően vízszintes irányban, 2-3 cm távolságra bevagdossuk a a fenyőt a szélétől majdnem a közepéig.
Az így kapott fenyőágakat egyesével megcsavarjuk.
Lekenjük a fenyőfácskát felvert tojással, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.