4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 45 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
146 kcal | 7 g | 6 g | 17 g |
Megtisztítjuk a spárgát, majd levágjuk a vastag, kemény végeit és kb. 3-4 centi hosszúságú darabokra törjük a szárakat.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a karikákra vágott póréhagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, valamint a spárgát.
Kb. 8 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
Forrás után, lassú tűzön további 20 percig főzzük még a levest.
A tűzről levéve botmixerrel elkeverjük benne a natúr joghurtot és tálkákba szedve tálaljuk.