Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Spárgakrém leves
csupazöld , húsmentes , kényeztető

Spárgakrém leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
146 kcal 7 g 6 g 17 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 250 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 500 gr spárga
  • 1 tk só
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

Megtisztítjuk a spárgát, majd levágjuk a vastag, kemény végeit és kb. 3-4 centi hosszúságú darabokra törjük a szárakat.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a karikákra vágott póréhagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, valamint a spárgát.
Kb. 8 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
Forrás után, lassú tűzön további 20 percig főzzük még a levest.
A tűzről levéve botmixerrel elkeverjük benne a natúr joghurtot és tálkákba szedve tálaljuk.