Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

 Ricottás-spenótos csirkemell tekercs
húsimádóknak , kiadós , szárnyas

Ricottás-spenótos csirkemell tekercs Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
160 kcal 7 g 20 g 5 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 kk szerecsendió
  • 150 gr spenót
  • 4 csipet só
  • 100 gr ricotta
  • 100 gr pulykasonka
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 darab csirkemell

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A friss spenótot alaposan mossuk meg, majd tépkedjük kisebb darabokra.
Az olajat forrósítsuk fel, zúzzuk rá a fokhagymát, dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, valamint fűszerezzük szerecsendióval, és az egészet pár perc alatt pároljuk meg.
Párolás után keverjük hozzá a ricottát.
Készítsük elő a csirkemellet: a fél mellek hosszabbik oldalán vágjunk egy akkora zsebet, amibe bele tudunk tölteni egy-két evőkanál ricottás spenótot.
A spenótot evőkanál, vagy habzsák segítségével töltsük a zsebekbe, a húst kívülről sózzuk, borsozzuk.
Tekerjük be a töltött húst sonkával vagy baconszalonnával, és csomagoljuk be egyesével alufóliába. 
A tekercseket helyezzük egy tepsibe, és körülbelül 30 percig süssük őket becsomagolva.
A harminc perc letelte után bontsuk ki a csomagokat és pirulásig süssük őket még úgy 8-10 percig.