Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gombás rizottó
húsmentes , klasszikus , vegetáriánus

Gombás rizottó Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
320 kcal 9 g 14 g 48 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 70 gr parmezán sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 1 csipet fehér bors
  • 200 gr csiperke gomba
  • 200 gr basmati rizs

Elkészítés:

Az olívaolajon elkezdjük lepirítani a gombákat.
Megborsozzuk, majd ha szépen megpirultak, félretesszük őket.
Az edényben a gomba helyére tesszük a finomra vágott vöröshagymát.
Megsózzuk, majd egyből hozzáadjuk a rizst, amit szintén elkezdünk lepirítani.
Néhány perc után, amikor már látjuk, hogy a rizsszemek elkezdtek áttetszővé válni, hozzáöntünk 1 dl vizet.
Ha a rizsszemek elkezdték felvenni a folyadékot, részletekben (kb. 5 részletben) hozzáadunk 1 liter vizet, vagy alaplevet.
Merőkanalanként adjuk hozzá mindig az újabb adag vizet/alaplevet, közben gyakran megkeverjük.
Amikor a rizs már félig megfőtt, vagyis al dente, hozzáadjuk az utolsó adag folyadékot.
Belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a margarint is, hagyjuk hogy beleolvadjon a rizsbe.
Tálalásnál ráhalmozzuk a korábban lepirított gombákat.