Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Dijoni mustárban érlelt rozmaringos szűzérme
fűszernövény , hétvégi , húsimádóknak

Dijoni mustárban érlelt rozmaringos szűzérme Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 70 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
342 kcal 20 g 32 g 6 g
4,5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 csipet só
  • 600 gr sertés szűzérme
  • 1 darab lime
  • 4 csipet kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 4 ek étolaj
  • 2 ek dijoni magos mustár

Elkészítés:

Első lépésként a szűzérmét sózzuk, borsozzuk.
Alaposan bedörzsöljük a rozmaring levelekkel és az összetört fokhagymával, majd meglocsoljuk az olajjal és a dijoni mustárral.
Körülbelül egy órán keresztül érleljük.
Forró serpenyőben pici olajat hevítünk, majd körbepirítjuk a húst és átrakjuk egy tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve, alufóliával letakarva még állni hagyjuk 10 percig, mielőtt felvágjuk.
A lime kifacsart levével meglocsolva tálaljuk.