Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kovászos uborka
házias , kedvencünk , nyári

Kovászos uborka Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 0 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
11 kcal 0 g 1 g 2 g
4,5 / 31 Értékelés:

Összetevők:

  • 2,5 kg uborka
  • 2 ek só
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkákat hideg vízben megmossuk, alaposan megdörzsöljük, a végeiket levágjuk, majd két helyen hosszában bevágjuk az oldalukat, hogy jól átjárja a sós víz.
Az előkészített zöldséget egy 3 literes befőttes üvegbe sorakoztatjuk, közéjük pedig a csokor kaprot nyomkodjuk, végül egy nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit az uborkák közé dugdossuk.
Körülbelül kettő liter langyos vízbe kettő evőkanál sót keverünk, és beleöntjük az üvegbe, úgy hogy az teljesen ellepje az uborkákat, végül a tetejére helyezzük a megpirított kenyeret.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezünk, kirakjuk a napra, és 3-4 napig kint hagyjuk.
Ha elég érett (kóstolással eldöntjük), jól átjárta a sós lé, akkor leszedjük róla a kenyeret és a kaprot, kidobjuk.
Valamennyi uborkát átöblítjük, hogy lejöjjön róluk a kenyér, és kapor morzsalék.
Egy szűrő segítségével visszaöntjük rá a levet, hűtőben tároljuk.