Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Töltött paprika
hagyományos , házias , húsimádóknak

Töltött paprika Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 60 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
355 kcal 5 g 33 g 65 g
5 / 15 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 gr zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab tojás
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 4 tk só
  • 500 gr paprika
  • 3 csipet fehér bors
  • 4 ek eritrit
  • 400 gr csirkemell
  • 120 gr barna rizs

Elkészítés:

Első lépésként megfőzzük a rizst:
Felteszünk egy nagyobb fazékban 3 liter vizet főni.
Ha forr, beleöntjük az átmosott rizsszemeket.
Kettő teáskanál sóval ízesítjük, főzés közben többször megkavarjuk, hogy ne tapadjon le az edény aljára, majd körülbelül 15-20 perc elteltével megkóstoljuk, és ha megpuhultak a rizsszemek, leszűrjük.
A darált húshoz adjuk a főtt rizset, a tojást, ízesítjük sóval, borssal, jól összedolgozzuk.
A megmosott paprikák tetejét levágjuk, eltávolítjuk az ereket, valamint a magvakat magházastól.
 A passzírozott paradicsomot egy liter vízzel felforraljuk, a zellerzöldet és a hagymát egészben beletesszük.
A paprikákat megtöltjük a töltelékkel és a maradékból gombócokat formálunk.
Először a töltött paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos öntetbe, és kb. fél órán keresztül főzzük közepes lángon, közben gyakran kevergetve, nehogy odaégjen.
Végezetül kivesszük az elkészült ételből a zellerlevelet, és a hagymát.
Ízlés szerint 4-5 evőkanálnyi eritritet, ha kell, sót és borsot is  teszünk még bele, melegen tálaljuk.