Elkészítés:
Első lépésként megfőzzük a rizst:
Felteszünk egy nagyobb fazékban 3 liter vizet főni.
Ha forr, beleöntjük az átmosott rizsszemeket.
Kettő teáskanál sóval ízesítjük, főzés közben többször megkavarjuk, hogy ne tapadjon le az edény aljára, majd körülbelül 15-20 perc elteltével megkóstoljuk, és ha megpuhultak a rizsszemek, leszűrjük.
A darált húshoz adjuk a főtt rizset, a tojást, ízesítjük sóval, borssal, jól összedolgozzuk.
A megmosott paprikák tetejét levágjuk, eltávolítjuk az ereket, valamint a magvakat magházastól.
A passzírozott paradicsomot egy liter vízzel felforraljuk, a zellerzöldet és a hagymát egészben beletesszük.
A paprikákat megtöltjük a töltelékkel és a maradékból gombócokat formálunk.
Először a töltött paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos öntetbe, és kb. fél órán keresztül főzzük közepes lángon, közben gyakran kevergetve, nehogy odaégjen.
Végezetül kivesszük az elkészült ételből a zellerlevelet, és a hagymát.
Ízlés szerint 4-5 evőkanálnyi eritritet, ha kell, sót és borsot is teszünk még bele, melegen tálaljuk.