30 személy részére | Előkészületi idő: 5 perc | Főzési idő: 50 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
122 kcal | 12 g | 3 g | 6 g |
Az étcsokoládét apró darabokra törjük.
Egy edényben felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a csoki darabkákat, összekeverjük.
Kb. 15 perc pihentetés után többször átkeverjük, egészen addig, míg krémessé nem válik az állaga, majd hozzáadjuk a csipet sót.
Hűtőszekrénybe téve két-három órán keresztül dermesztjük.
Akkor jó az állaga, ha már megszilárdult, de még formázható.
Evőkanállal szedve, tenyerünkbe téve golyókat formázunk belőle.
Először kakaóporba, majd apított mandulába forgatjuk a golyókat, végül visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig tovább dermesztjük.