Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Cukkinis lasagne
lisztmentes , olaszos , újdonság

Cukkinis lasagne Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 35 perc Főzési idő: 65 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
346 kcal 23 g 24 g 12 g
4,5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 600 gr sűrített paradicsom
  • 800 gr sovány sertéscomb
  • 2 tk só
  • 400 gr ricotta
  • 150 gr parmezán sajt
  • 1 ág oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 3 darab cukkini
  • 4 darab bazsalikom

Elkészítés:

A parmezánt lereszeljük. 
A cukkiniket megmossuk, hosszanti irányban csíkokra vágjuk, megsózzuk, 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.
Serpenyőben az olívaolajon, közepes lángon elkezdjük pirítani a vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A megpirított hagymára öntjük a darált sertéscombot, fehéredésig szintén átpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a bazsalikommal, oregánóval.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, készre főzzük. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukkiniről leöntjük a levet, amit a só alatt eresztett, ​a ricottát pedig elkeverjük a tojásokkal.
Magasabb falú kerámia tálban, vagy jénaiban rétegezve egymásra helyezzük az alapanyagokat a következő sorrendben: cukkini szeletek, paradicsomos-húsos szósz, ricotta.
Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók tartanak, kb. 4 rétegre elég az alapanyag.
A legfelső réteg fontos, hogy a zöldség legyen, erre szórjuk a reszelt parmezánt.
Sütőbe téve, alufóliával letakarva 30-35 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és további 15 percig rápirítjuk a sajtot.