12 személy részére | Előkészületi idő: 35 perc | Főzési idő: 65 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
346 kcal | 23 g | 24 g | 12 g |
A parmezánt lereszeljük.
A cukkiniket megmossuk, hosszanti irányban csíkokra vágjuk, megsózzuk, 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.
Serpenyőben az olívaolajon, közepes lángon elkezdjük pirítani a vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A megpirított hagymára öntjük a darált sertéscombot, fehéredésig szintén átpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a bazsalikommal, oregánóval.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, készre főzzük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A cukkiniről leöntjük a levet, amit a só alatt eresztett, a ricottát pedig elkeverjük a tojásokkal.
Magasabb falú kerámia tálban, vagy jénaiban rétegezve egymásra helyezzük az alapanyagokat a következő sorrendben: cukkini szeletek, paradicsomos-húsos szósz, ricotta.
Ezt addig ismételjük, míg a hozzávalók tartanak, kb. 4 rétegre elég az alapanyag.
A legfelső réteg fontos, hogy a zöldség legyen, erre szórjuk a reszelt parmezánt.
Sütőbe téve, alufóliával letakarva 30-35 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és további 15 percig rápirítjuk a sajtot.