Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Cékla leves
könnyű , krémes , őszi

Cékla leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
174 kcal 4 g 5 g 35 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek étolaj
  • 0,5 ek eritrit
  • 1 darab citrom
  • 600 gr cékla
  • 200 gr burgonya
  • 1 darab alma

Elkészítés:

A céklát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. 
Az almát, burgonyát szintén tisztítjuk, kockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig dinszteljük.
Hozzáadjuk a kockázott céklát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel.
Hozzáadjuk az almát, és a burgonyát is.
Addig főzzük a levest, míg meg nem puhult minden alapanyag, ez kb. 40-45 perc.
Főzés után botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk az édesítőszert, valamint a citromlevet.
Forrón tálaljuk.