4 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 45 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
174 kcal | 4 g | 5 g | 35 g |
A céklát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Az almát, burgonyát szintén tisztítjuk, kockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig dinszteljük.
Hozzáadjuk a kockázott céklát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel.
Hozzáadjuk az almát, és a burgonyát is.
Addig főzzük a levest, míg meg nem puhult minden alapanyag, ez kb. 40-45 perc.
Főzés után botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk az édesítőszert, valamint a citromlevet.
Forrón tálaljuk.