Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Serpenyős kelbimbó pirított sonkával
előétel , rozmaringos , zöldséges

Serpenyős kelbimbó pirított sonkával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
101 kcal 3 g 9 g 14 g
5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 ek só
  • 1 ág rozmaring
  • 100 gr pulykasonka
  • 1 ek olívaolaj
  • 500 gr kelbimbó
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

Egy liter enyhén sós vizet felforralunk.
A kelbimbó külső leveleit, szárvégeit eltávolítjuk.
A sonkát felkockázzuk.
Ha forr a víz, a kelbimbókat a forrásban lévő vízbe dobjuk, és öt percig puhítjuk.
Szűrőlapát segítségével kiszedjük, és máris hideg vizes tálba tesszük őket, hogy ne fakuljon ki a színük.
Egy vastagabb aljú serpenyőben az olajat felhevítjük, majd rátesszük a sonkát.
Kicsit átpirítjuk, nyomban hozzáadjuk a kelbimbót, rámorzsoljuk a rozmaringot.
Sózzuk, borsozzuk, kb. még öt percig együtt pirítjuk.
Előételként tálaljuk.