Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Birsalmás, fahéjas sertéssült
fahéjas , gyümölcsös , őszi

Birsalmás, fahéjas sertéssült Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
292 kcal 19 g 14 g 19 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 300 gr sovány sertéscomb
  • 4 csipet só
  • 150 gr sárgarépa
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 2 db birsalma
  • 2 darab babérlevél

Elkészítés:

A sárgarépát, vöröshagymát megtisztítom, a répát karikázom, a hagymát cikkekre vágom.
A sertéscombot az inas, zsíros részektől megtisztítom, kockákra darabolom.
Serpenyőben felhevítem a kettő evőkanál olajat, rádobom a hús darabokat, jól átpirítom.
Két-két csipetnyi sóval, borssal ízesítem, majd 1.5 dl vízzel felengedem, és kb.50 perc alatt puhára párolom.
A birsalmákat megtisztítom, cikkekre vágom, magházukat eltávolítom. 
Egy lábasban vizet forralok, és a már forrásban lévő vízbe teszem az alma darabokat.
Roppanósra főzöm, ez kb. 10-12 perc, majd szűrőlapát segítségével kiszedem.
Egy vastagabb aljú sepenyőben felhevítem a margarint.
Hozzáadom a sertéscomb darabokat, a sárgarépát, a vöröshagymát, és magasabb lángon együtt pirítom tovább.
Fűszerezem két csipet sóval, a fahéjjal, valamint a babérlevelet is beleteszem.
Addig forgatom a húst a gyümölcs, és zöldség darabokkal míg meg nem pirulnak.
Főfogásként tálalom.