Összetevők:
- 2 fej vöröshagyma
- 300 gr sovány sertéscomb
- 4 csipet só
- 150 gr sárgarépa
- 1 csipet őrölt fahéj
- 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
- 2 csipet fehér bors
- 1 ek étolaj
- 2 db birsalma
- 2 darab babérlevél
Elkészítés:
A sárgarépát, vöröshagymát megtisztítom, a répát karikázom, a hagymát cikkekre vágom.
A sertéscombot az inas, zsíros részektől megtisztítom, kockákra darabolom.
Serpenyőben felhevítem a kettő evőkanál olajat, rádobom a hús darabokat, jól átpirítom.
Két-két csipetnyi sóval, borssal ízesítem, majd 1.5 dl vízzel felengedem, és kb.50 perc alatt puhára párolom.
A birsalmákat megtisztítom, cikkekre vágom, magházukat eltávolítom.
Egy lábasban vizet forralok, és a már forrásban lévő vízbe teszem az alma darabokat.
Roppanósra főzöm, ez kb. 10-12 perc, majd szűrőlapát segítségével kiszedem.
Egy vastagabb aljú sepenyőben felhevítem a margarint.
Hozzáadom a sertéscomb darabokat, a sárgarépát, a vöröshagymát, és magasabb lángon együtt pirítom tovább.
Fűszerezem két csipet sóval, a fahéjjal, valamint a babérlevelet is beleteszem.
Addig forgatom a húst a gyümölcs, és zöldség darabokkal míg meg nem pirulnak.
Főfogásként tálalom.