Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rozé kacsamell gyömbéres szederrel
elegáns , kacsából , őszi

Rozé kacsamell gyömbéres szederrel Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
175 kcal 7 g 19 g 11 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 darab szegfűbors
  • 4 csipet só
  • 2 darab kacsamell
  • 2 mk gyömbér
  • 2 csipet fehér bors
  • 0,5 ek diabetikus mézpótló
  • 2 darab csillagánizs
  • 8 tk borecet

Elkészítés:

A szederből szederchutney-t készítünk: 
Ehhez a fehérborecetet, a gyömbért, a finomra vágott hagymát, a csillagánizst, valamint a szegfűborsot és a mézpótlót lassan elkezdjük főzni.
Addig főzzük, amíg lekvár állagúvá nem sűrűsödik. (Kb. 15-18 perc) 
A kacsamell bőrös oldalát hosszanti és kereszt irányban bevagdossuk a hús felületéig.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
A bőrös oldalát serpenyőbe helyezzük és lassan addig sütjük (a felesleges zsiradékot leöntögetve róla), amíg ropogósra nem sül a bőrös oldala. (Kb.10 perc)
Ezután 200 fokon, előmelegített sütőbe téve 6-8 percig sütjük.
Pihentetjük 5 percet, majd a chutney-val együtt tálaljuk.