Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szőlős panna cotta
desszert , elegáns , szőlős

Szőlős panna cotta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 120 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
316 kcal 31 g 4 g 17 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • 20 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 3 ek lime lé
  • 3 lap lapzselatin
  • 1 kk kardamom
  • 4 dl habtejszín 30%-os
  • 40 gr eritrit
  • 1 ek diabetikus mézpótló

Elkészítés:

A mézpótlót a kimagvazott, felezett szőlővel feltesszük főni.
Hozzáadjuk a kardamomot és a lime levét.
Egészen addig forraljuk, míg szirupot nem kapunk belőle.
A panna cottához a habtejszínt az eritrittel és a vaníliával, valamint egy csipet sóval feltesszük főni.
Ha felforrt, hozzákeverjük az előre beáztatott, majd kinyomkodott zselatinlapot.
Formákba öntjük, hűtőbe tesszük.
Dermedésig hűtőben tartjuk, majd tányérra borítjuk és a szőlőraguval tálaljuk.