Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Négy narancsra lesz szükségünk, ebből három nagyobbat cikkekre szedünk, a negyediknek csak a levét fogjuk használni.
Egy citromot félbe vágunk, két közepes fej fokhagymát pedig gerezdekre szedünk.
Ezt a citromos egyveleget félretesszük, ez kell majd a pulyka mellé, és a hasüregébe a sütéshez.
Elkészítjük a pulyka bőre alá a tölteléket:
Egy egész fej fokhagymát fokhagymanyomó segítségével kipréselünk, és egy kisebb tálban összekeverjük 100 gramm puha margarinnal, a félretett narancs levével és a lereszelt héjával.
A margarinos tölteléket egy evőkanál segítségével a pulyka bőre alá töltögetjük.
A citrusfélék közül a félbevágott citromot és egy cikkekre szedett narancsot a pulyka hasüregébe teszünk.
100 gramm margarint megolvasztunk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, egy nagyobb tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk az olvasztott margarin felével.
A hagymára fektetjük a pulykát, amit szintén meglocsolunk a maradék zsiradékkal.
Alufóliával betakarjuk, az előmelegített sütőbe tesszük, és a pulyka nagyságától függően kilogrammonként 30 perccel számolva, összesen körülbelül két, két és fél órán keresztül sütjük.
A sütési idő leteltével levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a pulykát alaposan a szaftjával.
Megemeljük 200 fokra a sütési hőfokot, ekkor helyezzük mellé a maradék kettő cikkekre vágott narancsot, és a gerezdekre szedett két fej fokhagymát.
A rozmaringágakat is a pulykára téve visszatoljuk a sütőbe további 20–25 percre, amíg szépen megpirul a bőre.
Sütés után kivesszük a sütőből, visszatesszük rá az alufóliát, és még 30 percig pihentetjük, hogy a saját gőzében puhuljon.