Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zserbós szaloncukor
desszert , gyerekeknek , karácsonyra

Zserbós szaloncukor Bevásárló listához


20 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
58 kcal 6 g 2 g 6 g
5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 60 gr eritrit
  • 100 gr dió
  • 1 ek diabetikus lekvár
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé

Elkészítés:

A cukormentes lekvárt, az őrölt diót, az eritritet, és a fahéjat összegyúrjuk.
Nedves kézzel kisebb szaloncukrokat formázunk a masszából, melyeket egymás mellé sorakoztatva hűtőbe teszünk 1-2 órára, hogy kissé megdermedjenek, és könnyebb legyen velük dolgozni .
Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, és egyesével belemártjuk a cukrokat, majd tálcára helyezzük ismét őket, hogy lecsepegjenek.
Megvárjuk, míg megszilárdul a csoki bevonat, ezután vagy cukrász kellékesnél kapható szaloncukor papírba csomagoljuk, vagy ajándék zacskóba téve tároljuk karácsonyig.