Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gyömbéres édesburgonya krémleves
édesburgonya , kényeztető , krémleves

Gyömbéres édesburgonya krémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
343 kcal 9 g 7 g 63 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 mk gyömbér
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 800 gr édesburgonya
  • 3 darab alma

Elkészítés:

 A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomóval pépesítjük.
Az almákat és az édesburgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és serpenyőbe tesszük.
Felhevítjük a serpenyőt, jól átforgatjuk benne a kockázott krumplit, almát, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és a fokhagymát.
Megöntözzük az olívaolajjal, végezetül belereszeljük a megtisztított gyömbért is.
Serpenyőben pár percig együtt pirítjuk.
Pirítás után tepsiben szétterítjük az egyveleget, előmelegített sütőbe tesszük és 200 fokon 20 percig sütjük.
 Ha a zöldségek megpuhultak az egészet egy turmixgépbe öntjük és pürésítjük.
Áttöltjük egy lábasba, a tejszínnel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összeforraljuk.