4 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 45 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
343 kcal | 9 g | 7 g | 63 g |
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomóval pépesítjük.
Az almákat és az édesburgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és serpenyőbe tesszük.
Felhevítjük a serpenyőt, jól átforgatjuk benne a kockázott krumplit, almát, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és a fokhagymát.
Megöntözzük az olívaolajjal, végezetül belereszeljük a megtisztított gyömbért is.
Serpenyőben pár percig együtt pirítjuk.
Pirítás után tepsiben szétterítjük az egyveleget, előmelegített sütőbe tesszük és 200 fokon 20 percig sütjük.
Ha a zöldségek megpuhultak az egészet egy turmixgépbe öntjük és pürésítjük.
Áttöltjük egy lábasba, a tejszínnel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összeforraljuk.