Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fetás céklakrém sajtforgáccsal
elegáns , karácsonyra , kedvencünk

Fetás céklakrém sajtforgáccsal Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
209 kcal 9 g 11 g 23 g
5 / 23 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr zsírszegény natúr joghurt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 gr trappista light
  • 20 db teljes kiőrlésű sós keksz
  • 1 csipet só
  • 1 kk köménymag
  • 150 gr fetasajt
  • 200 gr cékla

Elkészítés:

A megtisztított céklát egy lábasban enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egy négyoldalú reszelő legapróbb lyukán lereszeljük.
A fetasajtot villával áttörjük, és a joghurttal összekeverjük.
A vöröshagymát meghámozzuk, szintén lereszeljük, és a céklához adjuk.
Végül összekeverjük a zöldségeket a fetás joghurttal, borssal és egy kevés köménnyel fűszerezzük.
A krémet lehűtjük, majd egy kanál segítségével a teljes kiőrlésű sós keksz darabokra halmokat teszünk belőle.
A tetejét sajtforgáccsal díszítjük.