Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Korhelyleves
buli után , kényeztető , magyaros

Korhelyleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
295 kcal 21 g 15 g 12 g
5 / 25 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr sovány sertéscomb
  • 2 kk só
  • 400 gr savanyú káposzta
  • 2 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk köménymag
  • 120 gr füstölt kolbász
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 3 darab babérlevél

Elkészítés:

A sertéshúst  apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk.
A savanyú káposztát alaposan, több léről átmossuk.
Felöntjük a káposztát vízzel, fűszerezzük a babérlevéllel, a köménnyel, sóval, és a fehérborssal.
Hozzáadjuk a kolbászt, valamint a húst, együtt kezdjük el közepes lángon főzni.
Amikor már majdnem megfőtt, elkészítjük a rántást:
A két evőkanál olajhoz adjuk a keményítőt, és állandó kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, és a végén hozzáadjuk a besűrítendő leveshez
Ha időközben elfőtte a levét, pótoljuk a káposztán a vizet, és főzzük még pár percig.
Ízlés szerint tejföllel kínáljuk.