Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fahéjas-kakaós tekercsek
kakaós , kényeztető , kiadós

Fahéjas-kakaós tekercsek Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 160 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
320 kcal 7 g 16 g 79 g
5 / 18 Értékelés:

Összetevők:

  • 500 gr tönkölybúza liszt
  • 1 db tojás sárga
  • 1 darab tojás
  • 1 csipet só
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 130 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 1 csomag instant élesztő
  • 240 gr eritrit
  • 100 gr diabetikus kakaópor
  • 3,5 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A lisztet, a sót, az eritritet, a tojást, valamint a tojás sárgáját összegyúrjuk, hozzáadunk közben 2.5 dl langyos tejet, valamint a porélesztőt, majd apránként 80 gramm puha vajat is.
Az összeállt tésztát meleg helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük 30-45 perc alatt.
Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: az 50 gramm eritritet elkeverjük a kakaóporral és a fahéjjal.
A tésztát megkenjük 50 gramm olvasztott vajjal, erre szórjuk a kakaós-fahéjas tölteléket.
A tésztát a hosszabbik oldalánál kiindulva elkezdjük szorosan feltekerni rúddá.
Körülbelül két cm vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy maradjon minden csigának elég hely a további növekedéshez.
További 30 percig hagyjuk pihenni a tésztát.
Pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kevés tejben feloldunk 40 gramm eritritet, megmelegítjük, majd a  még meleg kakaós csigákra locsoljuk, hogy átpuhuljanak tőle.