Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Brokkolis, pulykahúsos spagetti
főfogás , kiadós , könnyű , olaszos , tészta

Brokkolis, pulykahúsos spagetti Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
426 kcal 11 g 22 g 61 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 tk só
  • 100 gr pulykamell filé
  • 40 gr parmezán sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 ml főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fehér bors
  • 300 gr durumtészta
  • 150 gr brokkoli

Elkészítés:

A tésztához 3 liter vizet forralunk. Ha a víz már habozva forr megsózzuk 2 teáskanál sóval és megfőzzük benne a spagettit.
Az 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra darabolt pulykamellet, fűszerezzük a borssal, 1 teáskanál sóval; majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és lefedve néhány percig pároljuk.
Hozzátesszük a brokkolit és 4-5 percig együtt pároljuk.
A főzőtejszínt 2 dl vízzel hígítjuk, ráöntjük a brokkolis ragura, s kevergetve összefőzzük.
Tálaláskor összevegyítjük a spagettivel, szétosztjuk a tányérokon és meghintjük parmezán forgácsokkal.