Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Brokkolis gratin
csupazöld , húsmentes , sajtos

Brokkolis gratin Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
138 kcal 6 g 11 g 12 g
5 / 30 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr trappista light
  • 1 db tojás sárga
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 0,5 ek kókuszzsír
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr brokkoli
  • 4 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.
A brokkolit előfőzzük: a rózsáira szedjük és egy teáskanál sóval forrásban lévő vízbe téve 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük a besamelt: első lépésként a tejet felmelegítjük.
A margarinon a lisztet megpirítjuk, felengedjük apródonként a meleg tejjel, és néhány percig forraljuk.
 A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel.
 A besamelt levesszük a tűzről, és folyamatos keverés közben beleöntjük a tojásos tejszínt.
Forralni már nem szabad, miután levettük a tűzhelyről ízesítjük egy teáskanál sóval, egy-egy csipet fehérborssal és szerecsendióval.
Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, jól elkeverjük.
A muffin sütő formát kikenjük a kókuszzsírral, belekanalazzuk a gratint, majd megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.