6 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 20 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
138 kcal | 6 g | 11 g | 12 g |
A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.
A brokkolit előfőzzük: a rózsáira szedjük és egy teáskanál sóval forrásban lévő vízbe téve 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük a besamelt: első lépésként a tejet felmelegítjük.
A margarinon a lisztet megpirítjuk, felengedjük apródonként a meleg tejjel, és néhány percig forraljuk.
A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel.
A besamelt levesszük a tűzről, és folyamatos keverés közben beleöntjük a tojásos tejszínt.
Forralni már nem szabad, miután levettük a tűzhelyről ízesítjük egy teáskanál sóval, egy-egy csipet fehérborssal és szerecsendióval.
Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, jól elkeverjük.
A muffin sütő formát kikenjük a kókuszzsírral, belekanalazzuk a gratint, majd megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.