Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Padlizsános muszaka
görög , kedvencünk , zöldséges

Padlizsános muszaka Bevásárló listához


10 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 80 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
341 kcal 19 g 21 g 24 g
5 / 21 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 kk szerecsendió
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 700 gr sovány sertéscomb
  • 3 tk só
  • 50 gr parmezán sajt
  • 900 gr padlizsán
  • 2 ág oregánó
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 4 fej fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 6 dl 0,1%-os tej

Elkészítés:

A vörös- és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymákat.
Hozzáadjuk a darált húst és magas hőfokon, állandóan kevergetve, pár perc alatt megpirítjuk.
Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ízesítjük az oregánóval, két teáskanál sóval, két csipet borssal, és lassú tűzön 15-20 perc alatt megfőzzük.
Míg készül a hús, a padlizsánt hosszában fél centis szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben egy evőkanál olajon megpirítjuk mindkét oldalukon.
A sült padlizsánokat egy tűzálló tálba rétegezzük.
Elkészítjük a besamelt: első lépésként a tejet felmelegítjük, félretesszük.
A margarint egy kisebb edényben megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon állandóan kevergetve hozzáadjuk a felmelegített tejet.
Lassú tűzön folyamatos keverés mellett kb. 10 percig főzzük. 
Belereszeljük a szerecsendiót, egy teáskanál sóval ízesítjük, majd levesszük a tűzről.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A sütési hőfok eléréséig a húst a padlizsánszeletekre terítjük.
Leöntjük a besamelmártással, a tetejét megszórjuk sajttal és sütőbe téve 20-30 perc alatt pirulásig sütjük.