Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fahéjas, diós sült alma
fahéjas , kedvencünk , téli

Fahéjas, diós sült alma Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
177 kcal 7 g 2 g 35 g
5 / 19 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk őrölt fahéj
  • 40 gr dió
  • 2 ek diabetikus mézpótló
  • 1 darab citrom
  • 4 darab alma

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk.
A magházukat egy kés, vagy kisebb kanál segítségével eltávolítjuk.
A citrom levét ráfacsarjuk az almákra, hogy ne barnuljanak meg.
A diót apróra vágjuk, vagy mozsárban felaprítjuk, összekeverjük a diabetikus mézpótlóval.
A diós tölteléket belekanalazzuk az almákba, megszórjuk a fahéjjal, majd visszahelyezzük a tetejükre az alma kalapokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 25-30 perc alatt megsütjük.