4 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 40 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
289 kcal | 13 g | 22 g | 25 g |
A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikázzuk, a karalábét kockákra vágjuk.
A csirkemellet megtisztítjuk, szintén kockázzuk.
Egy magasabb falú edényben az olajat felhevítjük, rátesszük a kockázott húst, és pár perc alatt fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kétféle répát, a karalábét, petrezselymet, és percig együtt pirítjuk tovább.
Felöntjük egy liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségek puhulásáig főzzük.
Ha megpuhult az összes zöldség, a tejfölhöz adjuk a lisztet, majd egy merőkanálnyit veszünk a levesből, és azzal együtt simává kavarjuk.
A levesbe öntjük, és az egészet összeforraljuk.
Tálalás előtt a citrom levét belefacsarjuk.