Elkészítés:
A tojást feltesszük főni.
Ahhoz, hogy kemény tojást kapjunk, forrástól számítva még nyolc-tíz percig főzzük.
Közben az avokádót megmossuk, kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk a héjából, és apró kockákra vágjuk, illetve villával kissé pépesítjük is.
A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felaprítjuk.
A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Ha megfőtt a tojás, leöblítjük, megpucoljuk, tálalásig félretesszük.
Egy tálkában az avokádó kockákhoz keverjük a vöröshagymát, a citrom héját, a levét, valamint a petrezselymet.
Ízesítjük sóval és borssal, és 1 órára hidegre tesszük.
Pirított toast kenyérre halmozzuk a guacamolet, rátesszük a tojás szeleteket, és azzal együtt tálaljuk.