Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Házi rozsos vekni
hétvégi , péksüti , reggeli

Házi rozsos vekni Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
170 kcal 1 g 5 g 36 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 10 gr só
  • 400 gr rozsliszt
  • 5 gr instant élesztő

Elkészítés:

A tésztát előző este begyúrjuk:
A száraz összetevőket egy nagyobb tálba szitáljuk.
Apró lépésenként hozzáadunk 400 ml vizet.
Fakanállal galuska állagú masszává kavarjuk, majd folpackkal letakarva egy éjszakán keresztül meleg helyen kelesztjük.
Másnap reggel a masszát liszttel bőven meghintett deszkára öntjük, ott formázzuk.
Első lépésként felhajtjuk a széleit, aztán két hosszúkás kenyeret formálunk belőle.
Kenyérsütő formába (egyéb forma is megteszi) tesszük, és további 40 percig melegben pihentetjük.
Ropogós kéreg sütéshez a sütőbe a kenyerek alá egy másik tepsibe kevés hideg vizet, vagy jeget teszünk.
210 fokra előmelegítjük a sütőt, és kenyérsütő, vagy légkeveréses módban 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés után hagyjuk kissé hűlni.