Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Eredeti tiramisu
kedvencünk , mascarpone , olaszos

Eredeti tiramisu Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
255 kcal 16 g 12 g 28 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 darab tojás
  • 200 gr teljes kiőrlésű babapiskóta
  • 400 gr mascarpone light
  • 3 dl feketekávé
  • 3 ek eritrit
  • 3 ek diabetikus kakaópor

Elkészítés:

Első lépésként lefőzünk 3 dl fekete kávét.
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük.
Akkor jó, ha a massza kifehéredik, és tejföl sűrűségű.
Hozzáadjuk a lehűtött mascarponét, összeforgatjuk.
A tojás fehérjét is habosra verjük, majd ezt is óvatosan a krémhez adjuk.
A krémet hűtőbe tesszük, a piskótákat pedig beáztatjuk a kávéba:
Gyors mozdulatokkal a piskóták felét egyesével megmártjuk a kávéban, majd mikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetjük és egy tálcára rakosgatjuk egymás mellé.
A fele krémet egyenletesen rásimítjuk, és a maradék piskótát -áztatás után- rárakosgatjuk.
A megmaradt krémet a tetejére és az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben fél órán át állni hagyjuk.
Készíthetjük pohárkrémnek is, abban az esetben a piskótákat apró darabokra törve rétegezzük a krémmel.