Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Medvehagyma leves
csupazöld , gyors , krémleves

Medvehagyma leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
117 kcal 7 g 3 g 11 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 100 gr burgonya

Elkészítés:

A medvehagyma levelekről levágjuk a szárakat, alaposan átmossuk, és felaprítjuk a leveleket. 
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát fokhagymapréssel összezúzzuk, és az olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a medvehagyma leveleket, együtt tovább pároljuk míg a medvehagyma kissé összeesik.
Felöntjük kb. fél liter vízzel, és forrásig főzzük.
Beletesszük a főtt krumplit, botmixer segítségével pépesítjük, majd ízesítjük sóval, borssal.
Hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és melegen tálaljuk.