4 személy részére | Előkészületi idő: 5 perc | Főzési idő: 25 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
104 kcal | 6 g | 5 g | 10 g |
A friss spenótleveleket megmossuk, majd egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk összeesni.
Leszűrjük, de a főzővizet megtartjuk, mert a későbbiekben ezt fogjuk használni.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a margarinon megpároljuk.
Hozzáadjuk a spenótleveleket, és ráöntjük a spenót főzőlevét.
Felforraljuk, majd turmixgép segítségével összeturmixoljuk.
Végezetül fűszerezzük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, mellyel még egyszer összeforraljuk, és melegen tálaljuk.