Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tavaszi spenótleves
csupazöld , kényeztető , spenótos

Tavaszi spenótleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
104 kcal 6 g 5 g 10 g
5 / 21 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk szerecsendió
  • 250 gr spenót
  • 1 tk só
  • 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors

Elkészítés:

A friss spenótleveleket megmossuk, majd egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk összeesni.
Leszűrjük, de a főzővizet megtartjuk, mert a későbbiekben ezt fogjuk használni.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a margarinon megpároljuk.
Hozzáadjuk a spenótleveleket, és ráöntjük a spenót főzőlevét.
Felforraljuk, majd turmixgép segítségével összeturmixoljuk.
Végezetül fűszerezzük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, mellyel még egyszer összeforraljuk, és melegen tálaljuk.