4 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 20 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
368 kcal | 17 g | 56 g | 3 g |
Elkészítjük a páclevet: a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd egy tálkába tesszük az olívaolajjal, a szegfűborssal, a fahéjjal, a zöldcitromlével, valamint az aprított petrezselyemmel.
Sóval, borssal ízesítjük, és alaposan elkeverjük.
A lazacszeleteket belehelyezzük a páclébe, frissen tartó fóliával lefedve fél órára hűtőbe tesszük.
A pácolási idő letelte után a lazacszeleteket -mivel könnyen törnek- alufólia tálcára tesszük, és forró grillsütőn, oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.
Friss salátával kínálhatjuk.