Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Cézár saláta piros pestóba mártott pirítós csíkokkal
csirkés , gyors , könnyű , mediterrán , sajtos

Cézár saláta piros pestóba mártott pirítós csíkokkal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
252 kcal 14 g 11 g 21 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 kk Worcester szósz
  • 1 tk só
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 ek pestó
  • 10 gr parmezán sajt
  • 5 ek olívaolaj
  • 300 gr koktélparadicsom
  • 1 Fej jégsaláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • 1 darab csirkemell
  • 0,5 darab citrom

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított csirkemellet apróra daraboljuk.
Két evőkanál felhevített olívaolajon fehéredésig pirítjuk a húsdarabokat, majd a sóval, fekete borssal összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és lefedve, többször megkeverve, kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A jég salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszárítjuk, és apró darabokra tépkedjük.
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk.

Elkészítjük az öntetet:
A citromlevet, a mustárt, a fokhagymát, a fehérborsot kikeverjük a maradék olívaolajjal, és hozzáadjuk a parmezánt.
A rozskenyeret megpirítjuk, csíkokra vágjuk, majd a csíkok egyik végét belemártjuk a pestóba. 
Tálaláskor a salátát összeforgatjuk az öntettel, rátesszük a hús csíkokat és a paradicsomokat, majd a tetejére halmozzuk a pestóba mártott pirítós darabokat.