4 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 50 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
103 kcal | 1 g | 11 g | 15 g |
A csirkemelleket leöblítjük, bőrüket lehúzzuk, nagyobb kockákra daraboljuk, fazékba tesszük.
Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd élénk tűzön felforraljuk.
Míg forr az alaplevünk, megtisztítjuk a zöldségeket.
A sárgarépát, a szárzellerrel és a paszternákkal, valamint a póréhagymával együtt felkarikázzuk.
A karalábét és a gombát apró kockákra aprítjuk.
Ha felforrt a levesünk, a tetejéről szitakanállal leszedjük a habot, kissé megsózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, valamint a rózsáira szedett brokkolit, és ismét felforraljuk.
Félig lefedve, mérsékelt tűzön, az egészet puhára főzzük (45-50 perc).
Ha elkészült, óvatosan, hogy a hús össze ne törjön, mélyebb tálba szedjük, és forrón kínáljuk.