Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Fokhagymás-spenótos bulgur saláta
spenótos , újdonság , vegetáriánus

Fokhagymás-spenótos bulgur saláta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
244 kcal 4 g 9 g 41 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 80 gr spenót
  • 2 tk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 bögre bulgur

Elkészítés:

A felmelegített olívaolajon kissé megpirítjuk a bulgurt, majd felöntjük kétszer annyi mennyiségű vízzel, mint amennyi bulgurt készítünk.
Lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen el nem fővi a vizet (10-15 perc), fővés után még hagyjuk a meleg tűzhelyen pihenni, hogy teljesen megpuhuljanak a tört búza szemek.
Egy serpenyőben a margarinra dobjuk az apróra vágott fokhagymát, erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és néhány percig együtt pároljuk.
Végezetül a serpenyőbe kanalazzuk a bulgurt, alaposan összeforgatjuk a spenóttal, és melegen tálaljuk.