Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Téli zöldségkrémleves
kényeztető , krémleves , téli

Téli zöldségkrémleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 25 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
244 kcal 6 g 7 g 42 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 150 gr zöldborsó
  • 1 szál zellerszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kk só
  • 300 gr sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 gr paszternák
  • 20 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 2 csipet fehér bors
  • 300 gr burgonya

Elkészítés:

A burgonyát, a sárgarépát, a paszternákot, és a zellerszárat tisztítás után kockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Egy evőkanálnyi margarinon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, valamint a zöldborsót, és a petrezselyem zöldet.
Néhány percig kevergetjük, együtt pirítjuk, majd ízesítjük a sóval, borssal, és végül felöntjük 6 dl vízzel.
Közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, félrehúzzuk a tűzről, egy kanálnyi zöldséget merőkanállal kiemelünk a levesből, félretesszük, ezzel tálaljuk majd a levest.
Hozzáöntjük a tejszínt a leveshez, és botmixerrel pürésítjük.
Tálaláskor minden tálkába teszünk egy kevés zöldséget, és arra merjük a krémlevest.