4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 25 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
244 kcal | 6 g | 7 g | 42 g |
A burgonyát, a sárgarépát, a paszternákot, és a zellerszárat tisztítás után kockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Egy evőkanálnyi margarinon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, valamint a zöldborsót, és a petrezselyem zöldet.
Néhány percig kevergetjük, együtt pirítjuk, majd ízesítjük a sóval, borssal, és végül felöntjük 6 dl vízzel.
Közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, félrehúzzuk a tűzről, egy kanálnyi zöldséget merőkanállal kiemelünk a levesből, félretesszük, ezzel tálaljuk majd a levest.
Hozzáöntjük a tejszínt a leveshez, és botmixerrel pürésítjük.
Tálaláskor minden tálkába teszünk egy kevés zöldséget, és arra merjük a krémlevest.