Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Sütőtökös-áfonyás muffin
cukormentes , mascarpone , sütőtökös

Sütőtökös-áfonyás muffin Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
172 kcal 13 g 4 g 37 g
5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 250 gr sütőtök
  • 4 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 200 gr mascarpone light
  • 1 dl étolaj
  • 300 gr eritrit
  • 150 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 1 darab citrom
  • 100 gr áfonya

Elkészítés:

A mascarponét elkeverjük 100 gramm eritrittel, és hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, díszítésig hűtőbe tesszük.
Az előzőleg megsütött sütőtök húsát villával kiszedjük, majd összetörjük, pürésítjük.
Egy keverőtálban összedolgozzuk a tojásokat, a tökpürét, valamint az étolajat.
Hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat, a csipet sót, végezetül kisebb adagokban a lisztet, valamint 200 gramm eritritet.
Sima masszává dolgozzuk az egészet.
A tészta masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk (háromnegyedig töltjük a formákat, mivel megnőnek a sütőportól a muffinok), és kb.180 fokra előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a muffin.)
Ha kihűltek a muffinok, tetejüket megkenjük a mascarponéval, és az áfonyaszemekkel díszítjük.