Elkészítés:
A mascarponét elkeverjük 100 gramm eritrittel, és hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, díszítésig hűtőbe tesszük.
Az előzőleg megsütött sütőtök húsát villával kiszedjük, majd összetörjük, pürésítjük.
Egy keverőtálban összedolgozzuk a tojásokat, a tökpürét, valamint az étolajat.
Hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat, a csipet sót, végezetül kisebb adagokban a lisztet, valamint 200 gramm eritritet.
Sima masszává dolgozzuk az egészet.
A tészta masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk (háromnegyedig töltjük a formákat, mivel megnőnek a sütőportól a muffinok), és kb.180 fokra előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a muffin.)
Ha kihűltek a muffinok, tetejüket megkenjük a mascarponéval, és az áfonyaszemekkel díszítjük.