Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Citromos, rozmaringos lazacszeletek remuládmártással
elegáns , lazac , ünnepi

Citromos, rozmaringos lazacszeletek remuládmártással Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
476 kcal 22 g 60 g 19 g
5 / 19 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csipet tárkony
  • 2 csipet só
  • 4 ág rozmaring
  • 100 gr póréhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek mustár
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 100 gr csemege uborka
  • 2 darab citrom
  • 4 db bőrös lazacfilé
  • 150 gr 10%-os tejföl

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a remuládot:
Valamennyi száraz hozzávalót (a petrezselymet, a csemege uborkát, a póréhagymát) egy késes aprítógép segítségével darabosra vágunk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, egy citrom kifacsart levét, valamint a fűszereket: a sót, borsot, az édesítőszert és a tárkonyt.
A lazacot megmossuk, és ha szükséges egyforma darabokra vágjuk.
Közepes lángon, serpenyőben az olívaolajon a maradék citrom karikákkal, a fokhagyma gerezdekkel és a rozmaring szálakkal együtt, a bőrös felével lefelé fordítva kezdjük a halszeletek grillezését, majd 3-4 perc elteltével fordítunk rajtuk, és a másik oldalukat is átsütjük.
A rozmaringot, a fokhagymát, és a citromkarikákat is kiszedjük a serpenyőből, a lazaccal együtt tányérra rendezzük és a remulád mártással kínáljuk.