4 személy részére | Előkészületi idő: 5 perc | Főzési idő: 30 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
470 kcal | 16 g | 15 g | 70 g |
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a rizst és keverés mellett addig pároljuk, amíg a rizs kissé áttetszővé válik.
Felöntjük a rizst négy deciliter vízzel, amíg a folyadékot fel nem veszi.
A maradék 1 l vizet kis adagokban adjuk hozzá, egészen addig főzzük, míg a rizottó el nem éri a kívánt állagot.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett belekanalazzuk a krémsajtot, majd a felkockázott lazacot.
Tálaláskor kevés citromlevet adunk hozzá.