Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk.
Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a káposztát, valamint a köménymagot.
Lefedve addig pároljuk a lila káposztát, míg át nem puhult.
Ha elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk az ecetet, és a cikkekre darabolt almát.
Sózzuk 2 teáskanálnyi sóval, valamint egy teáskanálnyi borsot is adunk hozzá.
Párolás végén édesítjük az édesítőszerrel.
A kacsamell bőrét megtisztítjuk a tollaktól, beírdaljuk.
Besózzuk kb. kettő teáskanálnyi sóval, majd minden oldalát felforrósított serpenyőben néhány perc alatt átpirítjuk.
Egy hőálló tálba téve sütőbe helyezzük, egy teáskanál fehérborssal megszórjuk és alufóliával letakarva 160 fokon kb.12-15 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tálalás előtt néhány percig még lefedve pihentetjük, hogy a rostjai összehúzódjanak, és ne legyen száraz.