4 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 35 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
164 kcal | 8 g | 7 g | 20 g |
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A petrezselyemzöldet és a spenótot megmossuk, apróra tépkedjük.
A spárgákat megmossuk, és letörjük az alsó fás részüket.
Az összes csúcsot levágjuk, és az ép spárga szárakkal 1 liter enyhén sózott vízbe tesszük, elkezdjük forralni.
Amint elkezd forrni a víz, a spárga csúcsokat kivesszük, és hideg vízbe tesszük tálalásig, hogy megőrizzék szép zöld színüket.
A szárdarabokat is kiszedjük, a vizet félretesszük.
Egy felforrósított edényben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, és a spárga szárakat.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és felöntjük a félretett főző vízzel, összeforraljuk.
Botmixerrel az egészet pépesítjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot is.
Végezetül átszűrjük, majd belecsurgatjuk a citrom levét.
A spárga csúcsrészével díszítve tálalhatjuk.