Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Bazsalikomos étcsokoládés-mousse
desszertkrém , gyermeknapra , mascarpone

Bazsalikomos étcsokoládés-mousse Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
352 kcal 34 g 9 g 22 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 db tojás sárga
  • 1 darab tojás
  • 100 gr mascarpone light
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 3 ek eritrit
  • 200 gr diabetikus étcsokoládé
  • 10 darab bazsalikom

Elkészítés:

A bazsalikom leveleket nagyon apróra daraboljuk.
A mascarponét 1 dl habtejszínnel, és a bazsalikommal habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
Vízgőz felett egy edényben feltesszük melegedni a tojásokat az eritrittel, ügyelve arra, hogy fel ne forrjon. 
Mikor már kellőképp meleg, de nem forr, félrehúzzuk a tűzről, és habverő segítségével folyamatosan, kihűlésig habosítjuk.
Az étcsokoládét szintén vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadunk 1 dl habtejszínt, simává keverjük, a kihűlt tojáshabbal lazítjuk.
Kivesszük a hűtőből a bazsalikomos-mascarponés tejszínhabot, és azzal is összeforgatjuk.
Kelyhekbe kanalazva, lehűtve tálaljuk.