Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Nyári meggyleves
cukormentes , gyümölcsös , nyári hűsítő

Nyári meggyleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
253 kcal 18 g 5 g 40 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db tojás sárga
  • 6 darab szegfűbors
  • 1 csipet só
  • 500 gr meggy
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 3 db fahéjrúd
  • 6 ek eritrit
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A meggy szemeket megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kimagozzuk, a levét egy tálkába kinyomkodjuk.
A kifacsart meggy levét 6 dl vízzel és az édesítőszerrel felforraljuk.
Miután felforrt az édesítőszeres víz, hozzáadjuk a kimagozott meggy szemeket.
Ízesítjük a fűszerekkel, csipet sóval meghintjük, hozzáadjuk a fahéj rudakat, kevés szegfűborsot, egy citrom héját, és egy vaníliarúd kikapart belsejét.
Rövid ideig, még úgy 6-8 percig forraljuk.
Közben a tojás sárgáját a tejszínnel folyamatos kevergetés közben összevegyítjük, majd a tűzről lehúzott, elkészült leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan kevergetve.
Lehűtve, hidegen, a félretett meggy szemekkel díszítve tálaljuk.