Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös galette
cukormentes , gyümölcsös , teljes kiőrlésű

Erdei gyümölcsös galette Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
271 kcal 10 g 8 g 56 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 db tojás sárga
  • 180 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 60 gr szeder
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 120 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 125 gr málna
  • 6 darab földieper
  • 80 gr eritrit
  • 6 ek diabetikus lekvár
  • 80 gr áfonya

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, az epret a szárától megfosztjuk, daraboljuk.
A teljes kiőrlésű lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az eritritet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadunk 3 evőkanál hideg vizet, és az egészet alaposan gyors mozdulatokkal (hogy nem melegedjen át a kezünktől a tészta) egy gombóccá gyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihenő idő letelte után a gombócot lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélein hagyunk a tésztából egy kb. 2-3 cm-es sávot, amiből peremet képezünk.
A lekvárral megkent alapra rászórjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a fahéjjal, és a tészta peremét megkenjük a tojás sárgával.
Sütőbe téve 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.