4 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 40 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
271 kcal | 10 g | 8 g | 56 g |
A gyümölcsöket megmossuk, az epret a szárától megfosztjuk, daraboljuk.
A teljes kiőrlésű lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az eritritet, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadunk 3 evőkanál hideg vizet, és az egészet alaposan gyors mozdulatokkal (hogy nem melegedjen át a kezünktől a tészta) egy gombóccá gyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihenő idő letelte után a gombócot lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélein hagyunk a tésztából egy kb. 2-3 cm-es sávot, amiből peremet képezünk.
A lekvárral megkent alapra rászórjuk a gyümölcsöket, megszórjuk a fahéjjal, és a tészta peremét megkenjük a tojás sárgával.
Sütőbe téve 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.