Összetevők:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csipet só
- 80 gr rukkola
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 darab paradicsom
- 100 gr mozzarella light
- 1 e.kanál fenyőmag
- 1 csipet fehér bors
- 16 darab csiperke gomba
- 1 darab citrom
- 1 darab avokádó
Elkészítés:
A gomba burgerhez célszerű minél nagyobb csiperke fejeket vásárolni, mivel azokat tudjuk megtölteni bőségesen az avokádó krémmel.
Először elkészítjük a guacamolét:
Az avokádót megmossuk, kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk a héjából, és apró kockákra vágjuk, illetve villával pépesítjük is.
A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felaprítjuk.
A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Egy tálkában az avokádó kockákhoz keverjük a vöröshagymát, a citrom héját, a levét, valamint a petrezselymet.
Ízesítjük sóval és borssal, és 1 órára hidegre tesszük.
A saláta leveleket megmossuk, a paradicsomot tisztítás után karikákra vágjuk.
Előkészítjük a grillezéshez a gombát: megmossuk, a tönkjeit eltávolítjuk.
Forró grillrácson mindkét oldalukat meggrillezzük, majd tálcára sorakoztatjuk őket.
A gombafejeket párosítjuk, az alsóra kanalazzuk a guacamolét, betakarjuk a salátával, a sajt szeletekkel, valamint a paradicsom karikákkal.
Ráfordítjuk a burger másik felét is, és fenyő- vagy szezámmaggal megszórva tálaljuk.