Összetevők:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csipet só
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 darab főtt tojás
- 1 csipet fehér bors
- 500 gr édesburgonya
- 1 darab citrom
- 2 darab avokádó
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük, megpuculjuk és szeleteljük.
Az egyik avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk a héjából, és apró kockákra vágjuk, illetve villával kissé pépesítjük is.
A másik avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, majd felszeleteljük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felaprítjuk.
A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Egy tálkában az avokádó kockákhoz keverjük a vöröshagymát, a citrom héját, a levét, valamint a petrezselymet.
Ízesítjük sóval és borssal, és 1 órára hidegre tesszük.
Az édesburgonyát megmossuk, szeletekre vágjuk, és sütőben, vagy grillsütőn mindkét oldalukat meggrillezzük.
Egy tányérra tesszük az édesburgonya szeleteket, mindegyikre halmozunk az avokádókrémből, a tetejükre pedig az avokádószeleteket, és a karikázott tojást tesszük.
Chia maggal megszórva kínáljuk.