Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Töltött padlizsán
padlizsán , vegetáriánus , vitamin

Töltött padlizsán Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
81 kcal 0 g 3 g 18 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 4 darab paradicsom
  • 500 gr padlizsán
  • 2 csipet fehér bors
  • 4 darab bazsalikom

Elkészítés:

​A paradicsomot és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
A padlizsánt megmossuk, hosszanti irányban kettévágjuk, a húsát beirdaljuk egy kés segítségével.
Előmelegített sütőben 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és kb. 20 percig sütjük héjával felfelé.
Az elősütött padlizsánt megfordítjuk, egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét, csónakokat készítünk belőle.
A padlizsán húsát és a paradicsomos-hagymás egyveleget összekeverjük, megtöltjük vele a padlizsán csónakokat. 
Megszórjuk az apróra tépett bazsalikommal, és a sütőbe visszatéve még további 10-12 percig sütjük.