4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 30 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
81 kcal | 0 g | 3 g | 18 g |
A paradicsomot és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
A padlizsánt megmossuk, hosszanti irányban kettévágjuk, a húsát beirdaljuk egy kés segítségével.
Előmelegített sütőben 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és kb. 20 percig sütjük héjával felfelé.
Az elősütött padlizsánt megfordítjuk, egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét, csónakokat készítünk belőle.
A padlizsán húsát és a paradicsomos-hagymás egyveleget összekeverjük, megtöltjük vele a padlizsán csónakokat.
Megszórjuk az apróra tépett bazsalikommal, és a sütőbe visszatéve még további 10-12 percig sütjük.