Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Békebeli almás pite
cukormentes , hagyományos , őszi

Békebeli almás pite Bevásárló listához


10 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
201 kcal 6 g 5 g 48 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 db tojás sárga
  • 1 darab tojás
  • 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 150 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 150 gr eritrit
  • 300 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 1000 gr alma
  • 2 ek 10%-os tejföl

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és egy nagyobb falú reszelőn lereszeljük.
Egy magasabb falú edényben feltesszük főni az almát az eritrittel, valamint a fahéjjal, egészen addig, míg az almából a lé el nem párolog.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes méretű tepsit pedig kevés margarinnal kikenünk.
Egy keverőtálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a sütőport, a csipetnyi sót és a kettő evőkanál tejfölt.
Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, majd lisztezett felületű deszkán két gombóccá osztjuk, és mindkettő gombócot tepsi méretű téglalappá nyújtjuk.
Az egyiket beleterítjük a tepsibe, megszórjuk a zsemlemorzsával, és ráterítjük az alma tölteléket.
A másik kinyújtott tésztát ráterítjük, egy villával megszurkáljuk, és a tojássárgával lekenjük.
30-35 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt, szeleteljük.