Összetevők:
- 1 darab tojás
- 200 gr teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk szerecsendió
- 100 gr szeletelt gomba
- 600 gr sütőtök
- 2 tk só
- 100 gr parmezán sajt
- 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
- 1 csipet fehér bors
Elkészítés:
A sütőtököt feldaraboljuk, a magját eltávolítjuk, és sütőpapírral, vagy alufóliával bélelt tepsibe helyezzük.
Sütőben 200 fokon, kb. 20-30 perc alatt megsütjük, majd lehúzzuk a héját, és egy villa segítségével pürésítjük a húsát.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot.
Fűszerezzük a szerecsendióval, a sóval, és a fehérborssal.
Alaposan összegyúrjuk, közben egy nagyobb fazékban enyhén sós vizet teszünk fel forrni.
Míg forr a víz, addig lisztezett deszkán rudakat sodrunk a kissé lágy tésztából, és azokat gnocchi méretűre daraboljuk.
Kisebb adagokban a felforrt vízbe tesszük a gnocchit, ami akkor lesz kész, ha feljön a víz felszínére.
Szűrőlapát segítségével kiszedjük, és lecsepegtetjük őket.
Ha elkészültünk valamennyi gnocchival, akkor egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és rövid idő alatt megpirítjuk.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a gnocchit, és megszórjuk a gombával.