Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Meggyes-mákos guba
klasszikus , mákos , téli

Meggyes-mákos guba Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
186 kcal 6 g 10 g 33 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 40 gr vaníliás pudingpor
  • 2 lap teljes kiőrlésű réteslap
  • 6 db szénhidrátcsökkentett zsemle
  • 300 gr meggy
  • 8 ek eritrit
  • 100 gr darált mák
  • 1 l 0,1%-os tej

Elkészítés:

A vaníliás pudingport a zacskón leírtak alapján elkészítjük, a cukrot 4 evőkanál eritrittel helyettesítve.
A zsemléket egy nagyobb tálban apróra tépkedjük, a maradék (0.5 liter) tejet pedig elkeverjük szintén 4 evőkanál eritrittel.
Ebbe az édesített tejbe áztatjuk a zsemle darabokat, majd hozzákeverjük a mákot, valamint a meggyet is.
Egy 40*40 cm-es tepsit kibélelünk az egyik réteslappal, és ráhalmozzuk a meggyes-mákos tölteléket, végül befedjük a másik réteslappal.
A réteslap tetejét megkenjük egy kevés vízzel, és sütőbe téve 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Kockákra vágva, a vaníliás pudinggal tálaljuk.