Összetevők:
- 100 gr zeller gyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 200 gr szeletelt gomba
- 500 gr sűrített paradicsom
- 2 tk só
- 100 gr sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 4 darab paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 10 darab olajbogyó
- 2 kk kakukkfű
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk fehér bors
- 4 db csirkecomb bőrrel
- 6 darab bazsalikom
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel áttöröljük a pirítás előtt.
A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk.
A vöröshagymát, a póréhagymát, és a fokhagymát megpucoljuk.
A vöröshagymát rusztikusan felkockázzuk, a póréhagymát karikázzuk, a fokhagyma gerezdeket vékonyra szeleteljük.
A sárgarépát, és a zellert meghámozzuk, szintén feldaraboljuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felhevített olívaolajon a csirkecombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A csirkecombok után a serpenyőbe tesszük a háromféle hagymát, megsózzuk, és szintén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, valamint a gombát, és kevergetés mellett kb. öt percig együtt pároljuk a zöldségeket.
Visszatesszük a csirkecombokat, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a darabolt paradicsomot is.
Ízesítjük a fehér borssal, valamint a kakukkfűvel, és a bazsalikommal.
Kb. 40 percig lassú tűzön főzzük a pörköltöt, egészen addig, míg a csirkecomb puha és omlós nem lesz.
Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a magozott olajbogyókat is, és nagy adag salátával, vagy bulgurral tálaljuk.